Het idee achter onze workshops is simpel: Zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen. Jullie worden verwelkomd met een aperitief, krijgen een kleine syllabus en we maken samen kaas (2 tot 3 personen per ketel). Uiteraard wordt er ook kaas gedegusteerd. Aan het einde van elke workshop krijgt iedereen van elke soort één kaasje mee dat thuis verder gepekeld, verzorgd en afgerijpt dient te worden.
BELANGRIJK: De workshops worden volledig Corona-proof georganiseerd. 1,5 meter tussen de bubbels (1 bubbel per ketel indien mogelijk), mondmaskers, continuë ventilatie, CO2 meter .... zodat de veiligheid gegarandeerd kan blijven.
Met de opgedane kennis kan je in principe zelf thuis starten met je eigen kaasmaakavontuur en voor wie wil is er de mogelijkheid om met microbieel stremsel een zuiver vegetarische kaas te maken. Dit dien je wel even van tevoren te vermelden.
Er worden ondertussen ook al twee vervolgcursussen ingericht. Waarin we verderwerken op de eerder opgedane basiskennis.
En we zitten uiteraard niet stil. We werken momenteel aan een workshop volledig in het teken van
fermentatie. Met yoghurt, kimchi, zuurkool, zuurdesembrood, verzuurde groenten en
gemberlimonade. Maar die zijn we dus nog aan het uitwerken. Meer info volgt.