Workshops Data 2025
|
23 maart 2025 |
Witschimmelkazen (vervolg) - 23 maart 2025 ?
|
nog 2 plaatsen
|
inschrijven |
23 maart 2025
Tijdens deze workshop werken we ook nu weer verder met de opgedane kennis uit de basiscursus. In deze nieuwe workshop behandelen we uitsluitend de familie van witschimmelkazen.
Brie en camembert kent iedereen, maar pérail, de geotrichumkaasjes uit de loirestreek etc... behoren ook tot deze familie. Het lijkt me dan ook interessant om een workshop exclusief aan deze kaasfamilie te wijten. Even een opfrissing van de basisworkshop kan nuttig zijn voordat je aan deze workshop deelneemt.
|
27 april 2025 |
Vervolg - 27 april 2025 ?
|
nog 7 plaatsen
|
inschrijven |
27 april 2025
Tijdens deze workshop werken we verder met de opgedane kennis uit de basiscursus en worden er 5 kazen gemaakt: Gouda, Camembert, een roodbacteriekaasje en een vers koekaasje met kruidenkorst. Opnieuw maken we Ricotta die we nu gaan persen en pekelen. Van elke kaassoort neem je 1 'vers' exemplaar mee naar huis om daar verder te pekelen, verzorgen en af te rijpen. Even een opfrissing van de basisworkshop kan nuttig zijn voordat je aan deze workshop deelneemt.
|
10 mei 2025 |
De basis 10 mei 2025 ?
|
nog 9 plaatsen
|
inschrijven |
10 mei 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
22 juni 2025 |
De basis 22 juni 2025 ?
|
nog 2 plaatsen
|
inschrijven |
22 juni 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
29 juni 2025 |
De basis 29 juni 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
29 juni 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
06 juli 2025 |
Vervolg - 6 juli 2025 ?
|
nog 5 plaatsen
|
inschrijven |
6 juli 2025
Tijdens deze workshop werken we verder met de opgedane kennis uit de basiscursus en worden er 5 kazen gemaakt: Gouda, Camembert, een roodbacteriekaasje en een vers koekaasje met kruidenkorst. Opnieuw maken we Ricotta die we nu gaan persen en pekelen. Van elke kaassoort neem je 1 'vers' exemplaar mee naar huis om daar verder te pekelen, verzorgen en af te rijpen. Even een opfrissing van de basisworkshop kan nuttig zijn voordat je aan deze workshop deelneemt.
|
12 juli 2025 |
De basis 12 juli 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
12 juli 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
31 augustus 2025 |
De basis 31 augustus 2025 ?
|
nog 7 plaatsen
|
inschrijven |
31 augustus 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
14 september 2025 |
De basis 14 september 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
14 september 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
28 september 2025 |
De basis (Engelstalig) 28 september 2025 ?
|
nog 10 plaatsen
|
inschrijven |
28 september 2025 OPGELET: Engelstalige workshop
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
12 oktober 2025 |
De basis 12 oktober 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
12 oktober 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
19 oktober 2025 |
De basis 19 oktober 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
19 oktober 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
09 november 2025 |
Tweedaagse - 9-10 november 2025 ?
|
nog 11 plaatsen
|
inschrijven |
Vervolgworkshop 2: Blauwschimmel en ander zuivel Tweedaagse: 9-10 november 2025
De tweede vervolgworkshop is ondertussen ook een klassieker: een tweedaagse! De eerste dag maken we kaas van 12u tot 17u30. De dag nadien kom je 2 à 3 uurtjes terug in de voormiddag voor afwerking. Ook hier is een herhaling van de kennis uit de basisworkshop nuttig voordat je aan deze workshop deelneemt.
|
23 november 2025 |
De basis 23 november 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
23 november 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
07 december 2025 |
De basis 7 december 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
7 december 2025
Met de basisworkshop duiken we samen in de wondere wereld van het kaasmaken. En dat is niet moeilijk. Meer dan waarschijnlijk is het grootste deel van het materiaal hiervoor reeds in je keuken aanwezig. De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen.
|
21 december 2025 |
Vervolg - 21 december 2025 ?
|
nog 13 plaatsen
|
inschrijven |
21 december 2025
Tijdens deze workshop werken we verder met de opgedane kennis uit de basiscursus en worden er 5 kazen gemaakt: Gouda, Camembert, een roodbacteriekaasje en een vers koekaasje met kruidenkorst. Opnieuw maken we Ricotta die we nu gaan persen en pekelen. Van elke kaassoort neem je 1 'vers' exemplaar mee naar huis om daar verder te pekelen, verzorgen en af te rijpen. Even een opfrissing van de basisworkshop kan nuttig zijn voordat je aan deze workshop deelneemt.
|