Extra workshop


Wegens groot succes hebben we extra workshopdata toegevoegd. Op de pagina 'workshops' vind je het volledige overzicht

Soms kan je ook slachtoffer worden van je eigen succes. Omdat onze workshops, telkens we ze online zetten, zo snel volzet zijn, hebben we voor het eerste deel van 2024 vier extra data ingelast. Drie basisworkshops en één vervolg. Ook werd het maximum aantal deelnemers verhoogd tot 13 deelnemers per workshop. Uit ervaring weten we dat dit geen probleem vormt. Dus ... grijp je kans om in te schrijven voor een workshop nog voor de  zomer.

29 juni 2021

Zomersluiting - Bestel tijdig


We genieten van 21 tot 31 juli van een welverdiende vakantie. En gaan ook voor jullie op zoek naar inspiratie en nieuwe producten. Om nadien met vernieuwde energie ons kaasverhaal verder te zetten.

Hoewel de webshop ook tijdens onze afwezigheid braafjes haar ding doet, en we jouw bestellingen blijven registreren, zal de laatste verzending voor de sluiting op 20 juli gebeuren. Pas op 2 augustus verzenden we opnieuw. Hou daar dus rekening mee indien je deze zomer materiaal of culturen nodig hebt.

28 oktober 2022

Halloween: een week geen verzending


We zijn van 30 oktober tot 5 november op prospectie en gaan voor jullie op zoek naar inspiratie en nieuwe producten.

Hoewel de webshop ook tijdens onze afwezigheid braafjes haar ding doet, en we jouw bestellingen blijven registreren, is er een week geen verzending. Pas op 6 november verzenden we opnieuw. Hou daar dus rekening mee.

25 oktober 2021

Bestellen kan tijdens de herfstvakantie, levering pas op 8 november


Om even onze batterijen te herladen, de stock te ordenen en wat leveranciers te bezoeken, wordende de leveringen van bestellingen tussen 29 oktober en 5 november pas op maandag 8 november verzonden.

21 juni 2021

Technische fiches in de webshop


Van al onze kaasvormen zijn we technische tekeningen aan het maken. Zodat je exact weet hoe groot ze zijn. Een foto vertelt immers niet alles. Van zodra een kaasvorm uitgetekend is, voegen we de fiche toe aan de webshop.

Trouwens, ook van onze culturen kunnen we, als  je dit wenst, de fiche met info opsturen. Het volstaat ons te mailen en je krijgt ze per kerende toegestuurd.

Voor professionele klanten en grotere volumes maken we met plezier een offerte op. Als je van een bepaald artikel een volledige doos of groter volume nodig hebt, malen we met plezier een prijsofferte.

31 augustus 2020

Voor de snelle beslissers: Een plaatsje vrij op 6 september


Geen plannen zondag 6 september? Of wil je vroeger aan de basisworkshop deelnemen?

Dan is dit jouw kans! Er is zonet een plaats vrijgekomen in de basisworkshop van 6 september. Je kan je inschrijven via het formulier op de site. Als je al ingeschreven bent, en je wilt deze verplaatsen, stuur dan een mailtje naar info@milkandmgic.be. Tot zondag?

10 september 2020

Ambachtenmarkt Hever, 13 september


Mogen we even reclame maken? Zondag 13 september is het ambachtenmarkt in Hever (Boortmeerbeek)

Jawel, Heidi en ikzelf nemen deel met de kazen van Milk en Magic, NAGRA en nog een hoop ander ambachtelijk lekkers. En bijhorend presentatiemateriaal als kaasmesjes, planken etc... Start om 10u en we sluiten pas af om 19u. De zon heeft beloofd dat ze van de partij gaat zijn. Allen daarheen dus.

15 juli 2020

Boska kaasmessen, de beste ...


Werken zich muiszacht door elke kaas.

Dankzij de gatenstructuur voor de zacte kazen, of een finterdun lemmet voor brie of je favoriete rosse stinkerd. En een vlijmscherp mes met twee handvaten om die stevige kaasbol te lijf te gaan.

18 maart 2020

Cadeaubonnen


Wil je ons steunen? Dat kan! We hebben geschenkbonnen voor een workshop of de aankoop van kaasmaak-materiaal. Deze kan je nu aankopen met 10% korting. Deze actie geldt zolang de winkel gesloten is en de Corona-maatregelen van kracht blijven.

Een ideaal geschenk voor een speciaal iemand die toch al alles heeft en die je een ervaring cadeau wilt doen. Mailtje naar info@milkandmagic.be, betaling via overschrijving en de cadeaubon wordt opgestuurd. In een mooie enveloppe. Het zijn pareltjes.
D.w.z
- voor een workshop van 90 euro betaal je nu 80 euro
- voor een workshop van 60 euro betaal je nu 54 euro
- voor een geschenkbon betaal je 10% minder dan het vermeld bedrag
Alle bonnen zijn 2 jaar geldig na uitgiftedatum!

17 februari 2020

Nieuwe vervolgworkshop: twee dagen kaasmaken!


De kogel is door de kerk! Onze tweede vervolgworkshop is een feit. Tijdens het pinksterweekend 2020 organiseren we deze workshop.

Zondagnamiddag (31 mei, 12u-17u30)
pinkstermaandag 1 juni (2 à 3 uurtjes terugkomen voor afwerking,)
BELANGRIJK: Dit is dus een tweedaagse.
 De prijs van deze tweedaagse is vastgelegd op 120,00 euro pp. Wees er snel bij, want dit is de try-out. Op basis van jullie feedback zullen we deze derde workshop fine-tunen en zal hij waarschijnlijk wat duurder zijn.
Zoals alle workshops vindt deze plaats in Heverlee.
Vereiste is wel dat er een basisworkshop werd gevolgd
Meer info: zie de volledige beschrijving op onze workshop-pagina

20 januari 2020

Kaascoating


Zoals je misschien al weet kan je bij ons ook kaasmaakmateriaal aanschaffen. En we breiden ons aanbod stelselmatig uit.

Vanaf nu is er ook kaascoating verkrijgbaar. 11,00 euro voor een pot van 1kg. Om je Gouda's en andere gecoate kazen (cheddar, cantal, …) perfect te laten afrijpen. Die Gouda leer je trouwens maken tijdens de vervolgworkshop.
Eenvoudig aan te brengen met een borsteltje of penseel, eens je kaas(je) niet meer vochtig aanvoelt. Twee laagjes zijn voldoende. Het kan zijn dat bij bewaarkazen na verloop van tijd (enkele maanden) nog een extra laagje nodig is.

27 december 2019

Het kaasmaakboek wordt steeds concreter


Vandaag was het de laatste fotoshoot van dit jaar voor mijn boekproject. We schrijven momenteel een duidelijk, praktisch en mooi boek over kaasmaken.

Boordevol tips, recepten, anekdotes en praktische info. Een must-have voor de (amateur) kaasmaker. Hopelijk ligt hij volgend jaar in de winkelrekken. We richten ons op de boekenbeurs in het najaar van 2020. Maar houden je verder op de hoogte. Want voorintekenen zal mogelijk zijn.

13 december 2019

Eindejaar is cadeautjestijd


Met de feestdagen in zicht is het ook bij Milk&Magic cadeautjestijd. Zuurcultuur, stremsel, kaasvormen, kaasmaakmateriaal nodig? Hebben we in voorraad.

Kom eens origineel uit de hoek met een cadeaubon voor een workshop of voor kaasmaakmateriaal! En we hebben de laatste exemplaren van het - quasi uitverkochte- boek "Garage Culinair", de bijbel voor de thuismaker. Voor 35 euro ben je de trotse eigenaar van een gesigneerd exemplaar. U weet ons te vinden, niet? Spring gerust binnen, bel ons of mail naar info@milkandmagic.be.

09 december 2019

De eerste studenten kaasmeester zwaaien af.


Gisteren vol trots onze nieuwe lichting afgestudeerde kaasmeesters bij SYNTRA Limburg mogen proclameren.

Dus heren Elsen Kaasambacht en Kaasaffineurs Van Tricht, zet u schrap. Want dit is een puik en select groepje kaaskenners geworden. Zelfs een kwartet van boven de Moerdijk! Ook zin om deze opleiding te starten? Dat kan. In januari beginnen we eraan, ook in Leuven. Uiteraard onder auspiciën van uw welgekende kaasenthousiast.

01 december 2019

De workshops zitten er bijna op!


De voorlaatste workshop van het jaar. Eentje voor de gevorderden.

Maar liefst 5 kaasjes in één sessie: Gouda, Camembert, een rosse stinkerd, verse koekaas en geperste Ricotta. Ook zin om eens mee kaas te maken? Dat kan! Zie onder 'workshops' de volledige agenda voor volgend jaar. Maar wees er snel bij, want hij begint al aardig vol te lopen. Let wel: voor de vervolgworkshop dien je eerst aan de basis te hebben deelgenomen.

06 oktober 2019

Ook op verplaatsing kan je onze workshops volgen


Gisteren alweer een geweldige groep enthousiaste mensen mogen begeleiden bij hun eerste stappen in de wondere wereld van het kaasmaken.

Sinds twee jaar verzorgen we immers ook bij Brouwland in Beverlo de kaasmaak-workshops aan hun Academy. Zowel de basis als de versie voor gevorderden. Want niet iedereen geraakt makkelijk in Heverlee. Vooral voor onze Nederlandse vrienden is Beverlo een praktischere oplossing.

12 september 2019

Kom onze winkel ontdekken.


Elke dag geraakt de winkel wat meer gevuld. Kaasvormen, wrongelsnijders en klein materiaal, boeken, zuurcultuur en schimmels... en wat ambachtelijke producten als confituren en appelsap.

Nog even geduld voor de online shop, maar als je nu al wilt bestellen, mail dan even naar info@milkandmagic.be en ik stuur je de prijslijst.
We zijn dagelijks open van 13u00 tot 17u 30. Buiten deze vaste openingsuren is het ook mogelijk om op afspraak langs te komen. We hebben een verrassing in petto voor de eerste bezoekers. Welkom dus ...

01 september 2019

Even stoefen, dat mag soms wel.


Familiefeestje, in goede traditie afgesloten met een zelfgemaakte kaasschotel.

Drunken cheddar, Goudse, Oude Gruyère, Camemberts, Morbier, geit, rosse stinkerd, St. Paulin en een blauwe stapelkaas die de jongens van de mannen scheidt (of de meisjes van de vrouwen). Zelfgemaakt is goedgemaakt.
Zin om zelf kaas te maken? Schrijf je in voor je workshop. Materiaal nodig? Spring binnen in onze winkel of vraag naar onze productencatalogus.

24 augustus 2019

Voor de snelle beslissers


Zomer en goed weer ... De annulaties vliegen me rond de oren. Dus voor de snelle (of late) beslissers: er zijn nog plaatsen voor de basisworkshop van morgen.

Start om 12u30, gedaan om +/- 18u. En als je de promocode 25AUG-ONLINE meegeeft, dan krijg je een flesje Limoncello (waarde 10 euro) gratis. De geweldige foto is trouwens van Wilfried Verreck fotografie. Wordt de rugfoto van mijn kaasboek ... Inschrijven via het formulier onder 'workshops'. Tot morgen?

26 juli 2019

We hebben nu ook een winkel!


Et voila! De online-shop is nog niet helemaal klaar maar het winkeltje staat alvast goedgevuld met stock.

Interesse in kaasmaakmateriaal, stremsel of cultuur? Spring gerust binnen na afspraak. (bel of mail ons) Voor online bestellingen vragen we nog even geduld. Maar is Heverlee te ver, stuur dan een mailtje naar info@milkandmagic.be en we mailen jou de prijslijst. Verzenden gebeurt via Bpost.
BELANGRIJK: Voorlopig is de winkel enkel op afspraak geopend.

11 maart 2019

We zijn terug actief!


Twee maanden radiostilte, dat had zijn reden. Een zwaar motorongeval heeft ervoor gezorgd dat ik even buiten strijd was.

Maar zoals het spreekwoord zegt: onkruid vergaat niet. Met de hulp van Laurel zijn we er in geslaagd om deze workshop tot een goed einde te brengen. De revalidatie zal echter nog geruime tijd duren. Bedankt allemaal voor de vele steunberichten en beterschapswensen.
De volgende geplande workshops gaan gewoon door. Mits wat improvisatie en extra hulp slaan we ons er wel door!

02 januari 2019

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar


En hop. We zijn vertrokken voor een nieuw jaar. Mag ik jullie allemaal een fijn en voorspoedig kaasmaakjaar toewensen? Vol arbeidsvreugde en vooral ... een goede gezondheid.

Ondertussen staan ook onze nieuwe workshopdata voor 2019 online. Inschrijven kan zoals steeds door gebruik te maken van het online formulier op deze website. En als je ze nog niet kent, bezoek dan ook eens onze Facebookpagina: www.facebook.com/kaasmaken

13 december 2018

Kaasmaakmateriaal aanschaffen? Dat kan nu ook bij ons.


Digitale thermometer, wrongelsnijders, kaasvormen, rijpingsdozen, startersets, zuurcultuur en stremsel. We zijn klaar voor de feesten en hebben voorraad ingeslagen.

Ook mooie startersets met alle basismateriaal, een goed handboek en zuurcultuur en stremsel zijn beschikbaar. Zodat je dadelijk alles in huis hebt om aan de slag te gaan. Mail ons en we sturen de prijslijst op. Bestellingen kunnen in Heverlee opgehaald worden of opgestuurd met pakketpost.

Cookies

Deze website kan cookies gebruiken waarmee je jouw ervaring op onze site kunt personaliseren, ons kunt vertellen welke delen van onze website je hebt bezocht en ons inzicht geeft in het gebruikersgedrag, zodat we het gebruiksgemak, onze communicatie en onze producten kunnen verbeteren.

Instellingen   Info  

OK

Instellingen

Deze cookies zijn essentieel om u in staat te stellen rond te surfen op onze website en de functies te gebruiken.
Deze cookies maken het mogelijk om informatie op te slaan die de manier waarop een website zich gedraagt of eruitziet verandert, zoals instellingen voor uw voorkeurstaal of regio.
Deze cookies verzamelen informatie over hoe u onze website gebruikt. Deze cookies worden ook gebruikt om derden te laten weten of u via een derde naar een van onze websites bent gekomen. Alle informatie die deze cookies verzamelen, is geaggregeerd en daarom anoniem.